Idag fick jag en ny farbror

Under släktforskandet har jag fått helt klart för mig att min far hade två äldre syskon (berättelsen har funnits men med hjälp av Riksarkivet har den kunnat bekräftas).. Båda avled i augusti 1923, ett halvt år innan han föddes.

Emma Karin Inga Maria var född i november 1920, Åke Johan Wilhelm våren 1922. Dödsorsaken var enterit, eller möjligen svampförgiftning.

Under denna dags forskande (jag söker en gemensam anfader till en drygt 40-årig kvinna i Uppsala som jag delar många cM med) dök det upp en ny farbror till mig.

Han hette Gustaf Ludvig Sigfrid och var född i januari 1913. Men tragiskt nog dog han redan i februari samma år. Dödsorsaken är angiven till ”slag”. Antagligen har den lille drabbats av någon sorts hjärnblödning. Begravningen skall ha skett i Norra Ving.

Att jag överhuvudtaget nämner dem i bloggen är för att de inte skall glömmas bort. Och en av dem var faktiskt min faster, de andra båda mina farbröder.

För att säkerställa deras existens kommer de att fästas i släktträden, både det i Ancestry och det i FamilyTree!

%d bloggare gillar detta: