Miljövän, men ingen vän av miljöpartiet och dess politik

Det är miljöpartister som ivrar mest för att det skall byggas höghastighetsjärnvägar i Sverige. Och ledande socialdemokrater måste haka på, detta för att inte regeringsunderlaget skall gå förlorat.

Själv är jag en mycket stor vän av spårbunden trafik. Men det som i första hand bör göras är att rusta upp och där det så behövs kompletteras med fler spår längs befintlig järnväg.

Att bygga höghastighetsjärnväg innebär enorma ingrepp i jungfruelig natur, för att inte tala om de gigantiska utsläpp av koldioxid som anläggandet kommer att förorsaka. I dagens Norra Skåne läste jag att Länsstyrelsen har backat från sina tankar om att låta det stora Hovdalaområdet nära Hässleholm vara fredad natur. Banan skall ges möjlighet att plöja rakt igenom det vackra naturområdet.

Men vilka skall då åka med tågen på banan, och varför ha så bråttom? Blir det mest bara ”viktigpettrar” som har råd att åka?

Och hur blir det med resandet efter pandemin? Nuvarande spårkapacitet, med fyra spår på vissa sträckor, kanske räcker – och det gott och väl.

Digitala möten och att fler kan arbeta hemifrån är två viktiga faktorer att ta hänsyn till.

Dynamitgubbarna och betongblandarna står redo. Naturförstörelsen går att stoppa, förutsatt att miljöpartiet förlorar sin vågmästarroll i rikspolitiken

En annan miljöpartigrej (så kallad symbolpolitik) är detta med skatt på plastkassar. Men plastkassar kan tillverkas utan fossil olja, och pappkassar är ofta ett sämre alternativ. Men allra bäst är givetvis tygkassar. De vi använder har många år på nacken. Och glöm det där med shoppinghysteri och det där löjliga med att gå omkring och skylta med kassar från inbillat märkvärdiga butikskedjor!!

Och varför har driften av två väl fungerande reaktorer på Ringhals stoppats, en av dem nu vid årsskiftet?

En knapp månad senare svepte den arktiska kylan ned över landet. Elpriset är skyhögt, fabriker stoppar produktionen då energipriset gör produktionen olönsam. För att klara elbehovet har det stora oljeeldade kraftverket i Karlshamn behövt startas, kompletterat med kolkraftproducerad el från Polen.


Foton Wikipedia.

Om även det stora oljekraftverket i Stenungsund har kört igång vet jag inte. Men det är inte alls otroligt att så är fallet:

Det lär således genereras en avsevärd mängd koldioxid till atmosfären, något vi kan ”tacka” miljöpartiet för…

Det viktigaste för miljön är ändå att leva enkelt och därmed ofta betydligt lyckligare. Stora kåkar, flera bilar, ett rastlöst flängande och ett hysteriskt konsumerande – det är sådana avarter vi måste komma tillrätta med. När vi har kommit så långt kan vi sätta punkt för kärnkraftsepoken i landet, och riva oljekraftverken i Karlshamn och Stenungsund!!

Givetvis finns det många förnuftiga miljöpartister nere på gräsrotsnivå. Men det är maktspelarna i partitoppen som sätter agendan, vilket kan få katastrofala följder för miljön.

Miljöpartiets politik vad gäller invandring tänker jag inte analysera. Men det är självklart viktigt med ett stort hjärta, gärna kombinerat med ett visst mått av förnuft.

Att män som bejakar hederskultur och individer som har åkt till Orienten för att roa sig med att hugga huvudet av människor inte hör hemma i vårt land, det begriper nog även det stora flertalet av miljöpartiets anhängare.

Uppvisande av negativt hederskulturtest/terroristtest borde vara ett absolut krav för att få beträda svenskt territorium

Detsamma gäller för övrigt även för de gamla otäcka nassesvin, komna nere från Kontinenten, som SD understundom har haft det ytterst dåliga omdömet att bjuda in till sina rasrena sammankomster.