Tidaholmsbuss på Orustvägar

Fotot (från 1930-talet) på denna i Tidaholm tillverkade SJ-Buss är hämtat från Järnvägsmuseum. Bussen är på väg mot Hällevikstrand.

Det var nog mer skrämmande än lustfyllt att hamna i släpet, särskilt om det gick undan i svängarna.

Pappan till de bröder som startade tillverkningen av bussar, lastbilar, brandbilar m.m. i Tidaholm var smed på Kaflås slott. Men denne blev osams med von Essen och uppmanade i princip adelsmannen att flyga och fara. Jag har för mig att smeden Lindström med familj sedan hamnade i trakten av Sandhem. Så småningom hamnade sönerna på bruket i Tidaholm.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Tidaholms_bruk

Tyvärr har jag inte lyckats få fram ett släktskap med min morfar Simon Lindström, även om ryktet om ett sådant cirkulerade under min uppväxt. Att vara släkt till familjen som la grunden till Scania Vabis enorma framgångar vore ju inte precis fy skam!

%d bloggare gillar detta: