En kram är en ensak, och absolut ingen dussinvara

I min barndom var kramar inte det som stod i centrum när jag hälsade på mormor och morfar (farmor och farfar var redan döda). Man tog i hand och tilltalade mormor och morfar respektfullt, med ”i”, en kvarleva från det gamla bondesamhället. Men ingen skall inbilla sig att kärlek och omtanke saknades.

Självklart längtar vi jättemycket efter att få krama våra barnbarn, men när vi möts handlar det ju om så oändligt mycket mer än detta.

Slår man på ”Efter fem” eller Rapport en dag som denna blir det ett rätt enfaldigt tjatande om kramar. Det är nog bara ”aprilväder” som kan tävla om uppmärksamhet. Måhända att det beror på att kramsnö icke kan uteslutas nu när våren har att tampas med senvintern.

Men tänk på att en kram är ingen dussinvara. Så låt gärna kramandet få vara en ensak för de båda som deltar i omfamningen.

https://www.synonymer.se/sv-syn/kram

Några av våra barncyklar fick en översyn idag, efter Carlssons utspel – ett gott exempel på hur kärleken till barnbarnen kan yttra sig

%d bloggare gillar detta: