Har det siktats för högt? Har jag rent av råkat ut för SIRVA? (shoulder injury related to vaccination)

Det är inte bara vaccinets fabrikat som är av intresse. Det är även viktigt att injektionen ges på rätt plats på överarmen. Vaccinet måste hamna i en muskel. Hamnar det däremot fel kan det förorsaka allvarlig skada.

När jag får mina influensasprutor får jag ofta för mig att sticket hamnar för högt upp på överarmen. Likadant var det idag när jag erhöll Pfizers vaccin (se foto).

Läs även detta: https://lakartidningen.se/opinion/debatt/2020/01/rad-till-vaccinatorer-sikta-inte-for-hogt/

Döm sedan själva:

Om man läser artikeln i Läkartidningen tycks det dock vara så att man inte kan få SIRVA första gången man får ett visst vaccin. Men att läkemedlet hamnar i bursan istället för i muskeln lär innebära ett obefintligt skydd mot det aktuella viruset. Vad som händer med själva bursan, det vete fåglarna!!

Annons

En tanke på “Har det siktats för högt? Har jag rent av råkat ut för SIRVA? (shoulder injury related to vaccination)”

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: