På spaning i skymningsland

På hemfärden från bokåterlämningen passerade lokalbussen (med bloggaren som enda passagerare) en poliskontroll. När vi hade hunnit ytterligare ett stycke och befann oss på Plastgatan bromsade föraren (en etniskt svensk person) in, öppnade sidofönstret och varnade föraren i en mötande buss för den pågående polisiära aktiviteten.

Nu vet jag ju att förare i den mötande bussen är en synnerligen laglydig medborgare som aldrig överskrider gällande hastighetsbestämmelser. Däremot for vår buss iväg med en rasande fart, ja det var nästan så att det slog gnistor om elmotorn.

Undrar om det ingår i Västtrafiks regelverk att de anställda skall varna för poliskontroller? De som färdas kollektivt vill absolut att de som håller i rattarna skall hålla sig till Svea rikes lag. Det vill givetvis även alla oskyddade trafikanter, de som kan råka riktigt illa ut när fartdårarna kommer dånande.

%d bloggare gillar detta: