Konsten att ta sig till Djurgårsudde, utan fara för liv och lem

Idag skall vi testa ett nytt sätt att cykla till Djurgårdsudde. Kommunens ambitioner vad gäller separata cykelvägar sträcker sig dessvärre inte längre än till Tolsjö. Därefter handlar det om ren livsfara för oskyddade trafikanter på den ordinarie Öboängsvägen. Man kan t.ex. bli omkörd av en Tesla i full fart, med en Jetski på ett brett släp där bak. (Varför köper man en Tesla om man inte begriper att en Jetski är en hundra gånger värre miljömarodör än en Toyota Yaris Hybrid? Jag vet! Miljöengagemanget är obefintlig hos den typen av individer, men har man redan en och annan Rolex så gäller det att hitta en statussymbol som smäller ännu mycket högre).

Lantmäteriets utmärkta karta har hjälpt oss på traven:


Botten känner jag inte till. Jag trodde nog mest att det var synonymt med betyget på våra politikers miljö- och trafiksäkerhetsarbete.

%d bloggare gillar detta: