Viktig information om Kinnekullebanan

I Mariestadstidningen har man kunnat läsa att fem av åtta av de tåg som trafikerar Kinnekullebanan väntar på reparation. Det innebär att mer än hälften av tågturerna är ersatta av buss. Så kommer det att vara till och med den 13:e juni.

I helgen är två järnvägsövergångar avstängda i Lidköping – den på Esplanaden och den vid Fiskaregatan. Anledningen är att man byter ut övergångarnas slitna betongplattor mot nya plattor av gummi (Strail), vilket ger en betydligt bekvämare färd över spåret, inte minst för cyklister. Samtidigt byts gamla träsliper ut mot nya av betong.

En av de korsningar som redan har ”Strail” är den vid infarten till stationsområdet.

https://jvgfoto.se/bild/00033388/

Först fick jag för mig att NLT inte hade skrivit om de trasiga tågen och konsekvenserna av detta. Men så illa var det faktiskt inte.

Däremot kan jag inte hitta någon information om helgen omfattande arbeten med järnvägsövergångarna. En sådan skulle inte sakna allmänintrese.

Ingenstans, inte ens på Trafikverket, går det att hitta någon information om den fortsatta totalupprustningen av Kinnekullebanan, den som inleddes med två kilometer sommaren 2019 – i höjd med Samängens koloniområde, i riktning Lovene. Förra året ställdes upprustningen in pga brist på entreprenörer. Vad det är brist på denna sommar är ännu oklart.

Men en sak är säker – skall Lidköping utgöra en lockelse på välutbildade storstadsmänniskor måste kollektivtrafiken ha högsta prioritet. Hjulaftnar och cruisingar torde ha en rakt motsatt effekt, dvs både skrämma och skämma.

2019 skrev jag till redaktionen att de borde göra ett reportage om den då pågående upprustningen. Jag fick inte ens ett svar…

19:e juli 2019, ej från NLT utan foto från denna blogg:

%d bloggare gillar detta: