Åk absolut inte till Ullared!

Det var någon sorts klimatkväll i TV4 i förliden vecka. Jag såg inte mycket av det hela men det lär ha uttalats saker som ”att alla kan göra något, som att sopsortera eller sluta klippa gräset”.

Men det behövs inte mycket till tankeförmåga för att begripa att alla måste göra en hel massa saker om vi skall ha en chans att mildra klimatkatastrofen – som att göra sig av med husbilen, jetskin, motorcykeln och andrabilen. Därtill riva upp alla stenplattor för att istället låta plantera träd och buskar. Upphöra med allt flygande. Ändra kostvanor. Osv. Osv.

Tidningen som uppmanade oss att ta tåget på semestern hade ett litet foto längst uppe till höger på omslaget. Där ser man Ullareds stationshus, innan köpgalenskapen totalförstörde det idylliska lilla samhället.

Järnvägen är nedlagd men likt Egyptens gräshoppor intas samhället av bilburna shopaholics.

Den som undrar var hen skall börja ändra livsstil – börja med att sluta fara till Ullared (och även till alla andra externa köpcentra).

Att låta bränna hinkavis med bensin för att kunna släpa hem en massa meningslös bråte från Kina är absolut inte klimatsmart.


%d bloggare gillar detta: