”Hål i huvet?”

I morse tog jag bussen till dr Bleeker för att med hjälp av flytande kväve frysa bort hudförändringar på hjässan. Det sved rejält men det gick inte hål vad jag vet.

Men jag gjorde andra iakttagelser på bussfärden som tyder på att även andra kan ha sprayats uppe på knoppen, och det lite väl intensivt. Hål kan ha uppstått.

  1. Ett stort antal busskurer var sönderslagna, och även någon väntkur på Framnäs C. Till och med den splitternya elektroniska tavlan för tågavgångar hade krossats.
    Busschauffören meddelade att på mindre än en vecka har bl.a. två busskurer slagits sönder – vid tre tillfällen!!! Vi mötte flera bilar från Hållplatsservice som var ute och satte dit nya glas, för stora pengar. En reparationsbil stod även vid Framnäs C.
    Man kan undra vad de har för föräldrar, dessa ungdomar som ”tillåts” sabotera vår gemensamma egendom.
  2. Men det är nog inte bara ungdomar som kan ha utsatts för intensiv kvävebehandling. När bussen (på hemvägen) hade passerat Berrys (på Läckögatan) fick jag se en skylt om en planerad skogsskövling:

https://www.lokalguiden.se/lokal/skogvaktarevägen-nya-staden

”Bra skyltläge mot Läckövägen.” Man tar sig för pannan. Skall det inte ens lämnas kvar en skogsridå mot vägen? Skall man gå lika hårt fram som i Skararondellen där vartenda träd rök för att alla skulle se Biltemas jättebutik?

Varför har vi inte fått läsa om detta i lokalpressen? Vad säger gruppen som värnar om de stadsnära skogarna?

”Behov av ny lokal” borde måhända bytas ut mot ”Behov av nya politiker”.

Det är skrämmande att våra folkliga företrädare väljer att strunta i klimatlarmen.

Vi behöver inte mer lokaler för att låta tillverka förgängliga ting. Vi behöver betydligt färre, och det som produceras i vissa lokaler behöver vi inte alls.

Och jag hoppas verkligen att ”Slå vakt om Lidköpings stadsnära skogar” reagerar. Vad gäller Kartåsen hördes det (mig veterligen) ingenting från den gruppen. ”

Vi behöver lokala miljöorganisationer som vågar slå näven i bordet när det uppstår ett skarpt läge, inte minst här i Lidköping. Annars är närnaturen snart utplånad och de hårdgjorda ytorna blir till stadens dystra signum.

”Du skapar tillit när dina handlingar speglar dina ord”.