En tjej med funktionsvariation tycker som Björn Olsen och bloggaren


Tjejen som jag känner sedan lång tid tillbaka har uttryckt sin åsikt via sociala medier. Björn Olsen uttalade sig i kvällens Aktuelltsändning och bloggaren gör det nu i sin blogg.

Alla tre delar åsikten att det är alldeles för tidigt att släppa på coronarestriktionerna. Många fler kommer att bli svårt sjuka och kanske hamna inom intensivvården. Fler kommer att få plikta med sina liv.

Många undrar säkert: Hur i jösse namn resonerar regeringen och Folkhälsomyndigheten?? Ity det är uppenbart för tänkande människor att det är något i deras resonemang som inte fungerar, på ett logiskt plan.

Och här blir de tre plötsligt fyra: Smittskyddsläkaren i Blekinge, Bengt Wittesjö, tycker att regeringen kunde ha väntat tills en befarad smittotopp i oktober har passerat.

Ytterligare en klarsynt person (SvD):

Jag tycker inte restriktionerna skulle ha hävts än, säger Gunilla Karlsson Hedestam, medlem i expertgruppen och professor i vaccinimmunologi vid Karolinska institutet, och fortsätter:  Pandemin pågår för fullt globalt och smittspridningen har gått upp senaste månaden i Sverige, samtidigt som immuniteten hos de som vaccinerades tidigt under året går ner. Det är ingen bra kombination, särskilt när deltavarianten dominerar. Hos äldre och viss vårdpersonal som vaccinerades tidigt år 2021 börjar vaccinskyddet sjunka undan.  I Israel som ligger två-tre månader före Sverige ser vi nu en hel del sjukhusinläggningar av äldre över 60 år som är fullvaccinerade. Det är en tidsfråga. Innan vi får fler sjukhusinläggningar här bör de få en tredje dos, säger Gunilla Karlsson Hedestam.

Men snart hamnar man väl på anstalt om man visar sig med munskydd inne i butikerna på Framnäs City…

%d bloggare gillar detta: