Ringklocka ring!!

I dagens NLT efterlyser en cyklist (med all rätt!!) bättre vett hos många av de fotgängare som rör sig på våra gemensamma gång- och cykelbanor. Där bör man som fotgängare gå på vänster sida, något som långt ifrån alla tycks begripa.

Men cyklisterna missar nästan alltid en viktig sak. De plingar inte med ringklockan (de kanske inte ens har en sådan!!) när de kommer bakifrån, som i nerförsbacken i Villalia där cyklister kan komma brakande i våldsam hastighet, utan att varsko de arma fotgängare som snart kommer att drabbas av en smärre chock när ekipaget brakar förbi några centimeter bredvid.

Och tänk om fotgängaren tar ett snedsteg eller har med sig ett barn som gör ett skutt åt sidan…

Så använd ringklockan, annars finns risken att några inte får höra Nyårsklockorna (ni vet den där ring klocka ring) nästa gång (något som bloggaren dock gärna slipper göra, men med livet i behåll).

Cykelkrav: https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Trafikregler/Cyklist-mopedist-motorcyklist/Trafikregler/Regler-for-cykel/

%d bloggare gillar detta: