Arne hade Hitler på kornet

I den bok av Stefan Jarl jag läser (En engagerad dåres näst sista suck) berättar Stefan om det filmporträtt han gjorde av Arne Sucksdorff 2001.

Arne studerade i Berlin och bodde hos släktingar. Utanför fanns en paradgata. Hitler kom åkande, vinkandes åt folket. Arne som emellanåt ägnade sig åt jakt stod vid det öppna fönstret och hade villebrådet Adolf Hitler på kornet i kikarsiktet.

Men han avfyrar aldrig vapnet. Just när han skall skjuta Hitler kommer han att tänka på sin mamma i Sverige och vad hon skall säga om han blåser skallen av Führern. Han sänker vapnet och missar därmed chansen att ändra historiens gång.

I slutändan hade vi med all sannolikhet sluppit uppleva Jimmie Åkesson och hans vedervärdiga anhang.

Morsor är bra att ha men i det här fallet slutade det med en katastrof.

%d bloggare gillar detta: