Skräcken för det som utbölingar drar hit

Det är svårt för företagare som kommer utifrån att etablera sig inom handels- och restaurangbranschen här i Lidköping. De bemöts med misstänksamhet.

Det är bäst att handla där man alltid har handlat och säkrast att fika på de konditorier som säljer ”samma” gamla bakverk som de har gjort i generationer.

En gång var vi inne i en butik i Skara som sålde damunderkläder (dock icke på mitt initiativ)! Ägaren måste ha fått för sig att jag skulle kunna bli en lämplig efterträdare, detta eftersom han gav mig en synnerligen noggrann undervisning i hur man provar ut en BH. Den kunskapen blev dock inte långlivad.

Men om vi återkopplar till inledningen av inlägget så berättade butiksägaren om hur det var när han etablerade en underklädsbutik i Lidköping. Det funkade inte. Underkläderna köptes där de alltid hade köpts, dvs inte i hans butik.

Nu får vi ändå hoppas att intresset för det som kommer utifrån har ökat i Lidköpingsbygden och att folk vågar ta en fika på Café på Klostret Hamnstaden – istället för på de konditorier som lever kvar i gamla tider – med fokus på Napoleon, Gustav Adolf, Budapest och flottiga munkar.

https://www.svd.se/bakverk-med-markliga-namn

Jag kan garantera att den som går in på Café på Klostret slipper att konfronteras med en endaste munk. Men lattemammor finns det gott om. Och sådana är livsnödvändiga om utbölingar skall vinna framgång med sina butiker och näringsställen här i Lidköping

”Våran sta och våra pôjka” måste öppna sig för omvärlden. Om inte kan vi glömma det där med 45.000 stabor.

%d bloggare gillar detta: