Tecken i skyn – och ett illavarslande sådant

Vid halvsextiden nu på morgonen tittade jag ut genom vardagsrumsfönstret, i riktning österland. Då upptäcker jag något som liknar en stor eldsvåda. Men jag inser att det måste vara månen som slickar horisonten, i form av en gigantisk skära.

Fotot blev inget vidare men det kan kanske ge en hint om det jag upplevde

Det hela kan uppfattas som ett dåligt omen. Hammaren saknades men skäran fanns på plats, befinnande sig (på ett ungefär) strax ovan Stadshuset på Skaragatan.


Jag tolkar upplevelsen som att det gäller att se upp. Vill det sig illa kan onda krafter ta över våra demokratiska institutioner. Exemplen är många, som den vapenskramlande hemskingen Puitin i Ryssland och det av SD så hyllade Orbanska brunstyret i Ungern.

I värsta fall kan vi vakna upp till att hela Gotland står i lågor. Men ingen skall inbilla sig att vi lägger oss. Det gör vi inte förrän vi har skjutit den ryska brunbjörnen, en gång för alla.

%d bloggare gillar detta: