Släng ut de ryska agenterna

Bland personalen på ryska ambassaden i Stockholm döljer sig SVR- och GRU-personal (tidigare KGB) med mycket ovanliga uppdrag. De ska, innan ett krig bryter ut, i smyg lämna ambassaden och bland annat med hjälp av falska identitets­papper gömma sig på nyckel­positioner runt om i Sverige. De talar perfekt svenska och känner Sverige mycket väl. Ibland har de hjälp av svenska stödagenter. Bland deras dolda arbets­uppgifter kan ingå mord av nyckel­personer och dolda sabotage­handlingar. Det kan till exempel vara att smitta dricksvatten med naturliga sjukdoms­alstrande bakterier och virus eller genomföra allvarliga sabotage som ser ut som naturliga olyckor. Häri kan också ingå att lotsa civilklädd personal som tillhör så kallade spetsnaz till nyckel­positioner innan kriget bryter ut. De kan komma i små grupper med bil, segelbåtar eller lastfartyg till Sverige och smugglas in.

https://www.svd.se/utvisa-ryska-agenter-fran-sverige

Annons
%d bloggare gillar detta: