Våra vänner USA

Hämtat ur Lars Wilderängs blogg:

USA går nu in med två Arleigh Burke-klassens robotjagare i Östersjön. Vardera har dessa individuellt ungefär samma eldkraft som det samlade svenska flygvapnet, luftvärnet och ytstridsflottan tillsammans!!!
Det är således en rejäl höjning av försvarsförmågan i Östersjön.

Inte minst med tanke på Putins mentala tillstånd är de amerikanska jagarnas närvaro i Östersjön av stor betydelse. Hämtat ur AB:

”En nära bekant” till Putin, säger att hans sinnestillstånd har förvärrats. Han känner sig kränkt och förolämpad. Det är paranoia som har nått absurditetens gräns. Företrädare för USA:s underrättelsetjänst uppgav inför kongressen på tisdagen att Putin ser Ukraina som ”ett krig han inte kan förlora”. Han bedöms varken bli avskräckt av militära motgångar eller bry sig om hur många civila som dör.

Om rubriken: Minns jag rätt så var det så de sa, våra antagonister bland Falköpingsknuttarna när vi andra fördömde USA’s bombningar i Nord-Vietnam.

%d bloggare gillar detta: