Kindermann har nya foton att visa

Först hamnar vi på Båltorp i Sätuna. Det torde röra sig om jultiden 1977. Mormor Lisa och moster Greta uppenbarar sig, liksom min bror och min svägerska.

Men centralfigur är givetvis vår dotter Elisabeth.

Kul med godisskålen. Den är fylld med de suveräna godsaker som gjordes på Junkragården i Varnhem där mormor Lisas ena sonhustru hade sitt barndomshem.

Soffan måste ha hamnat vid fönstret efter morfar Simons bortgång. Hans utkiksplats framme vid fönstret skulle han aldrig ha släppt ifrån sig frivilligt! Där satt han och spanade efter mjölkaköraren, brevbäraren med SklT/VA och gamla kompisar från Velingabygden som (sommartid) kunde komma åkandes på moped.

Givetvis hade Simon även full koll på att korna kom in till ladugården i lagom tid för kvällsmjölkningen.

Nästa foto måste vara taget 1973 eller 1974. De två kompisarna ser nästan ut som två pastorsadjunkter som är ute för att värva själar på Falbygden. Det märkliga är att kompisen till vänster i bild for land och rike kring under ett par valrörelser. Han utgjorde då ressällskap och musikant åt Alf Svensson under dennes tågresor för att värva själar till KDS (och inte så mycket till Guds hus). Bloggaren höll i kameran när fotot togs:

Annons
%d bloggare gillar detta: