Läkarkåren upprörs av patienter som gapar och skriker och slår i dörrar

”Patienter som bråkar och hotar när de inte får sin sjukskrivning förlängd. Det är vardagsproblem som många läkare helst inte pratar om. Ibland skriver man sjukintyg trots att man inte borde , säger läkarna Sven Ahnlund och André Marx – som vill ändra på systemet.”

Läs mer via länken:

https://www.svd.se/a/AL1Qe5/lakare-ilskna-patienter-pressar-oss-till-sjukintyg

Några citat:

Ofta framställs en patient som värnlös, i underläge och helt i händerna på vårdpersonalens goda vilja. Men det finns en motbild – patienter som blir förbannade, smäller i dörrar och gapar och skriker när de inte får som de vill. 

Ibland kan det bli hotfullt när läkaren nekar förlängning av en sjukskrivning eller vägrar att skriva ut läkemedel som patienten vill ha.

Annons
%d bloggare gillar detta: