En halv sekund tar det för din hjärna att bestämma om du är attraherad av en annan människa

INSIDAN DN:

https://www.dn.se/insidan/det-avgor-om-nagon-blir-attraherad-av-dig/

Vad är det som avgör att vi finner vissa människor attraktiva och andra inte? Och kan man påverka sin egen attraktionskraft?

De flesta av oss uppfattar symmetriska ansikten och proportionella kroppar som mer attraktiva. Det ger en signal om att personen ifråga har bra gener.

Ju oftare du ser en människa desto mer kommer du att gilla dennas ansikte. Det beror det på att man omedvetet letar efter ansikten som känns bekanta. Ett ansikte som man ständigt ser är sitt eget, därför kan det tyckas att många par har liknande drag. Det finns undersökningar som visar att människor bedömer personer som ser ut som dem själva som mer pålitliga!!

Det finns forskning som visar att man har lättare för att känna attraktion och upphetsning i stressade situationer.

Ett bra knep för att uppfattas som mer attraktiv (än man är?) är att dämpa ljuset när man träffas. Då vidgas ens pupiller och stora pupiller tycker vi är attraktivt.

Men det absolut bästa sättet att uppfattas som attraktiv är att vara snäll. Vi skattar snälla och glada människor som mer attraktiva än de som inte är det.

Humor är den egenskap som de flesta av oss sätter längst upp på listan över egenskaper vi vill att en partner ska ha. Humor är också ett sätt för oss att få tillfälle att visa upp våra snabba, kognitiva förmågor.

Det är en fördel att vara tillsammans med en attraktiv partner. Det gör att man själv uppfattas som mer attraktiv än om man är tillsammans med en mindre attraktiv partner.

Annons
%d bloggare gillar detta: