EXPOnering av nazismen i SD

Det här skrevs 2019, några år innan första delen av den bruna vitboken om partiet gavs ut.

https://expo.se/historien-sd-inte-vill-begrava

Ett avsnitt ur artikeln i EXPO:

Ny talesman för partiet blev Anders Klarström från partiets Göteborgsavdelning. Klarström hade börjat sin politiska bana i Nordiska rikspartiets RAG-grupper som under 1980-talet hade terroriserat invandrare, homosexuella och politiska motståndare. 1985 nystades brotten upp i en härva som omfattande ett 30-tal av aktivisterna. Två av dem fälldes för ett brutalt mord på en homosexuell man i Göteborg.

Klarström erkände att han deltagit vid vandalisering av vänsterbokhandlar och medverkat vid falska bombhot. Dessutom hade han hotat den folkkäre tv-profilen Hagge Geigert över telefon. Den då 19-årige Anders Klarström hade 1984 lämnat ett meddelande på tv-profilens telefonsvarare:

”Vi ska bränna dig ditt jävla judesvin. Fy fan ditt äckliga lilla judesvin. Passa dig! Vi ska komma och döda dig!”

Annons
%d bloggare gillar detta: