Ryggradslös Kristersson saknar moralisk kompass

Insädare i DN, signerad Johan Åberg, försäljningschef inom bank och finans, Vaxholm

https://www.dn.se/insandare/ryggradslos-kristersson-saknar-moralisk-kompass/

Klipp:

I en artikel i DN inför valet 2018 lovade moderatledaren Ulf Kristersson förintelseöverlevaren Hédi Fried att han aldrig skulle ha något samröre med Sverigedemokraterna. När jag läste detta kände jag hopp. Jag kände hopp eftersom det i och med Kristerssons löfte äntligen var en klar majoritet av de politiska partierna som hade tagit ett klart och tydligt avstånd från Sverigedemokraterna. Det kändes som att Kristersson menade allvar. För man ljuger väl inte en person som överlevt nazisternas förintelseläger, Auschwitz, rakt upp i ansiktet, eller?

Jag undrar varför Kristersson svek sitt löfte, för det var ju inte bara ett löfte till Hédi, utan ett löfte till alla som varit, är och någon gång kommer bli utsatta för rasism.

Det mest troliga är att det handlar om Kristersson egna ambitioner och hans jakt på statsministerposten.

Vad som däremot är glasklart är att han i och med sitt svikna löfte förlorade sin ryggrad, för att inte tala om den moraliska kompassen.

Men saker som gått sönder kan lagas. Och moderledarens ryggrad finns nog där, han behöver bara sträcka lite på sig och visa lite mod. Jag hoppas innerligt att han kan hitta det modet. För det är ännu inte för sent att ta avstånd från Sverigedemokraterna, men gör det på riktigt denna gång!

Annons
%d bloggare gillar detta: