Det är mycket som talar för att den Ryska Federationen håller på att implodera

Sky News: Ryssland håller på att få slut på vapen, samtidigt som kostnaderna för Kreml är “häpnadsväckande” sett till antalet döda soldater och förlorad krigsutrustning. Det väntas Jeremy Fleming, chef för myndigheten GCHQ, säga i ett tal under tisdagen.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Government_Communications_Headquarters

“Vi vet – och ryska befälhavare på plats vet – att deras förnödenheter och ammunition håller på att ta slut”.

Fleming väntas också påpeka att de ryska styrkorna är utmattade, och att användningen av fångar och en delmobilisering av tiotusentals oerfarna värnpliktiga “vittnar om en desperat situation”.

När så har skett gäller det att snabbt hitta de ryska kärnvapnen:

SvD: https://www.svd.se/a/76dGy3/ben-hodges-om-varfor-vi-maste-hitta-de-ryska-karnvapnen

Västvärlden måste förbereda sig på att den ryska federationen kan falla samman och nu få koll på var de ryska kärnvapnen befinner sig. Det menar general Ben Hodges som tidigare var chef för USA:s styrkor i Europa.

Ben är övertygad om att den ukrainska armén är på väg mot en seger. Trots de senaste dagarnas ryska attacker.

Det finns inget sätt som Ryssland kan vinna det här kriget på längre. Putin har inget stöd någonstans. De saknar reservdelar till sina vapensystem på grund av sanktionerna och det enda stöd de får är lite drönare från Iran, säger general Hodges som inte heller tror att Vladimir Putin kommer att använda kärnvapen som han har hotat med. Det finns enligt Hodges ”inga taktiska fördelar” på slagfältet med det.

Men vi måste förbereda oss på att den ryska federationen faller samman.

Ben påpekar att det finns gott om aktörer som skulle vilja ha kärnvapnen om den ryska staten skulle kollapsa. Dit hör Iran och olika delrepubliker i den nuvarande Federationen.

Annons
%d bloggare gillar detta: