Ett vådligt VC – besök. Djungelns lag var för handen!

Igår hade jag bokat tid kl. 14.08 på GVC – för årets influensavaccination. Jag var framme dryga fem minuter före utsatt tid, men insåg snabbt att djungelns lag var för handen. ”Bokad tid – begreppet” hade helt sonika skippats. Här handlade det om att ha vassa armbågar. Den som ville vänta utanför (för att slippa stå som en packad sill och riskera att smittas av influensa, covid-19, bonnförkylning eller kräksjuka) skulle aldrig komma framåt i kön, utan hela tiden befinna sig längst bak. Trots att den lilla hallen var fylld till bristningsgränsen gällde det således att trycka sig in.

Och där fanns även flera åldringar med rollator som stod och knödde i den minimala entrén. Där skulle alla (stående) fylla i sin Hälsodeklaration (med en masonitskiva som underlag). Deklarationen var märkt med Covid-19, trots att de flesta var ute efter influensasprutan. Men det var bara till att stryka över och skriva influensa.

När nålsögat var passerat (efter cirka en kvart) hamnade man i en liten korridor. Ytan var lite större men där befann sig ännu fler som väntade på sin tur. Som väl var fanns det en ung, omtänksam undersköterska som såg till att de som var nära att tuppa av fick en stol att sitta på.

Men var befann man sig i kön när vissa fick sätta sig lite hur som helst utmed väggarna? Det gällde att komma ihåg vem som hade gått in alldeles innan en själv och det funkade faktiskt riktigt bra.

Ingen var upprörd utan folk fann sig, på samma sätt som sker när ett tåg blir stående pga signalfel i timmar ute i Smålandsskogarna.

Det lustiga är att halva Guldvingen står tom, men vaccinationsmottagningen intog endast ett minimal utrymme i byggnadskomplexet.


Tänk vad bra det hade varit med en nummerlapp. Då kunde man ha väntat ute i friska luften, utan att exponeras för mängder med viruspartiklar.

Men ingen skugga må falla över personalen. De distriktssköterskor som utförde vaccinationerna gjorde detta på ett föredömligt sätt. Och undersköterskan som hade ta hand om de köande var som redan nämts exemplarisk i sin yrkesutövning!

Men den som ansvarade för lokaliteterna för detta event lär inte få någon guldmedalj! Det blir faktiskt BC i ämnet sjukvårdsadministration.

Och blir jag liggande vet jag vem (dvs administratören) jag skall skylla på!

Annons
%d bloggare gillar detta: