Ändra linjedragningen för Läcköbussen

Som det är nu går Läcköbussen via Örslösarondellen (röd linje). Det skulle innebära flera fördelar om den istället tog vägen via Plastgatan (markerad med grönt).

I nuläget är hållplatsen en trafiksäkerhetsmässig katastrof (markerad med svart X på kartan). Trafiken på vägen mot Örslösa är intensiv. Hastigheten är hög och passagerarna får stå och vänta i vägkanten, på samma sätt som jag fick göra vid Ekornavallen på 60-talet när jag skulle åka hem med BTA-bussen från mormor och morfar.


Om nu bussen istället svänger in på Plastgatan (grön linje) går det att använda befintlig hållplats på Plastgatan (max 40 km/h) och markerad med blågult.

De som bor i området kan lättare åka kollektivt till Kållandsö. I dagsläget finns det ingen lokaltrafik till området på söndagar men sommartid går ju buss 132 veckans alla dagar. Men då går det att ta denna buss även vid lokalresor från Lidköpings centrum och ut till Ulriksdal/Stenhammar/Tofta/ Skogshyddan – även om det kan krävas en liten promenad för att nå hållplatsen.

Förslaget kommer att skickas till Västtrafik. Men förhoppningen om att bli hörsammad är inte överdrivet stor.

Annons
%d bloggare gillar detta: