Vid 47 års ålder är kvinnor arbetslivets värsta dräpor. Men männen är charmiga hela livet.

Kvinnor är härligast vid 30 års ålder. Vid 47 är de arbetslivets värsta dräpor, och totalt ocharmiga. Men sedan vänder det. Det visar en ny amerikansk studie.

Männen då? Jo de är charmiga hela livet!!

Det är i GP som bloggaren läser artikeln. Han vill markera att han för egen del bara har gott att säga om de kvinnliga chefer han haft, oavsett deras ålder.

Vi har ju sett många studier på det här temat och i den här nya studien har forskarna gått grundligt tillväga. Resultatet är absolut giltigt även för Sverige där kvinnor i ledande roller generellt anses mer aggressiva och bedöms hårdare än män. Historiska normer som att männen ska ha alla toppositioner, medan kvinnorna ska stanna hemma, verkar sitta så hårt och innebär negativa konsekvenser för kvinnors arbetsliv och karriär.

Så hur ska man tänka som kvinna på hög post på väg in i medelåldern?

Räkna med att det blir tufft och att du får kämpa hårdare, skaffa mentorer och bilda nätverket. Jag skulle, var jag än jobbade, engagera mig i de här frågorna och ta initiativ till seminarier och utbildningsinsatser på min arbetsplats för att komma till rätta med jämställdheten. Och säga ifrån.

Vi behöver verkligen komma åt de unkna strukturer som ligger till grund för att kvinnor uppfattas som otrevliga i högre grad än män

Annons
%d bloggare gillar detta: