Domedagsklockans visare närmar sig tolvslaget

Domedagen har aldrig varit så nära förestående:

https://www.svd.se/a/wARAj4/domedagen-har-aldrig-varit-lika-nara

Idag, i samband med den årliga uppdateringen meddelades att klockan nu har ställts på olycksbådande 90 sekunder i midnatt. Vetenskapliga bevis för en annalkande klimatkollaps med smältande poler och extremväder. Global ohälsa, svältkatastrofer och pandemier. Eskalering av politiska spänningar och kärnvapenretorik. Katastrofala sammanbrott i internationella avtal och förhandlingar. Laglösa attacker mot samhällsordningen i det världen trott vara stabila demokratier. Globala säkerhetshot, terrorism, biologisk krigföring och desinformation. Den artificiella intelligensens och nanoteknologins okontrollerade framfart. Drönarkrig, hybridkrigföring och angrepp mot samhällsbärande infrastruktur. Energi- och livsmedelskris i Ukrainakrigets spår.

Alla dessa hot, vart och ett i sig överväldigande, hade redan före Putinregimens aggression i Ukraina skapat en perfekt storm, men på tröskeln till krigets andra år framstår nu situationen som än mer akut och ohållbar. I 2023 års uttalande från bulletinen kopplas de flesta av dessa hot till just situationen i Ukraina.

Bulletin of the Atomic Scientists:

A time of unprecedented danger: It is 90 seconds to midnight

Annons
%d bloggare gillar detta: