Postvagnen om anrika Rantens Hotells konkurs

Postvagnen är SJK’s medlemsforum. Några medlemmar har skrivit om bakgrunden till detta anrika järnvägshotells konkurs:

”Det är över 11 år sedan som Arne och Anita Fritsell efter 35 år lämnade över rodret till Marita Johansson som förtjänstfullt renoverade det mesta och hotellet fick en ny storhetstid med fullt hus, temakvällar mm. Prisnivån i restaurangen närmast dubblades och kanske att detta skrämde bort en del, främst kvällsgäster. Marita höll ut några år men nya ägare tog över och restaurangen blev asiatisk, även om man behöll luncherna med husmanskost ett tag. Restaurang Matsuya hade inte en chans mot utmärkta japanska Khaan tvärs över gatan och Matsuya stängde redan innan pandemin. Efter det så tror jag inte att man har haft matservering i huset. Har inte hört så mycket om tiden efter pandemin men det har nog varit en rätt anonym tillvaro på hotellet. Har sett en och annan hotellgäst som kommit och lämnat huset.”

”På Booking.com finns det vissa klagomål på hotellet.
Snålt med personal, ofta ingen, incheckning via kodlås, frukost sköts av en person. Under lågsäsong serveras ingen frukost på hotellet, man får gå till Systrarnas café 100 meter bort.
Ganska dyrt för denna låga personaltäthet, cirka 1200 exkl frukost.
Buller från tågen.”

https://www.booking.com/hotel/se/hotell-ranten.sv.html

Hotell S:t Olof är bra mycket bättre (en riktigt långlänk):

Annons
%d bloggare gillar detta: