Idag inleds den internationella Alzheimerkonferensen i San Diego

Det rör sig åter inom Alzheimerområdet.

Amyloidbeta-spåret är åter aktuellt så måhända att det demenscentrum i tre! våningar som är på gång på Östhagaområdet hinner stoppas redan på planeringsstadiet.

Biogen, tillsammans Eisai, ämnar i början av 2020 lämna in sin ansökan till FDA för marknadsgodkännande avseende Aducanumab.

Bioarctic förbereder sin FAS3 och Alzinova är på G med sin FAS1.

BioArctic meddelar att data gällande deras BAN2401 kommer att presenteras på den internationella konferensen Clinical Trials on Alzheimer’s Disease (CTAD) som hålls den 4-7 december i San Diego, Kalifornien, USA.

Ett demenscentrum är bra, dock inte i tre våningar. Men ett effektivt läkemedel mot Alzheimer vore något helt revolutionerande.

Vi får hålla tummarna, men vi får ge oss till tåls fram till dess att läkemedelsstudierna är avslutade.

Man kan undra vad de där specialisterna i San Diego skulle säga om de fick höra talas om de där planerna på ett demensboende i flera våningar. Förmodligen skulle de öka takten ännu mer i sina forskningssträvanden.

Först Svartebäcksgatans träningslägenhet, sedan Tallskogen. Och så plötsligt ett trist trevåningshus. Det konceptet blir nog svårt att sälja in hos de drabbade och deras anhöriga.