Oxveckor och göjemånad

Det är den här tiden av året som går under benämningen Oxveckorna. Det är långt till nästa ledighet och mörkret härskar fortfarande.

Foto Wikipedia

651871AA-3784-448F-9D36-087DD199CD65

https://www.isof.se/folkminnen/handelser-i-almanackan/kalender/i-almanackan/handelser-i-almanackan/2020-01-02-torsmanad-och-oxveckor.html

Februari kallas understundom göjemånaden

https://www.isof.se/sprak/dialekter/aktuellt-dialektord/dialektord/2017-02-01-goje.html

Men för bloggaren är livet betydligt ljusare. Jobbpiskan är undanstoppad (för gott) och dagarna blir bara längre och längre. Och inte behöver han bekymra sig över Villas mediokra resultat. Han tittar hellre på en katt som jagar ett garnnystan (SIC!, men inte utan humor med i bilden). Men går det bra för damlaget skiner han såklart upp.

En sak som bekymrar honom är den uteblivna responsen på inlägget om Furuhälls fruktade stup. Varför har ingen på kommunen gett sin syn på saken? Varför kan inte NLT följa upp med ett litet reportage från Strandpromenadens klipphällar? Varför skrivs det inte fler insändare om stupets farlighet?

Om stupen blir glashala fram i göjemånaden kan oxveckorna bli långa för de i ansvarig position, dvs de som har valt att blunda för faran. Skôjet fryser inne, för långeliga tider.