Herdis Molinder, kvinnan som smockade till skådespelaren Krister Henriksson med muffen

Två läsvärda artiklar om nittiofyraåriga Herdis Molinder och hennes liv, nu aktuell med boken ”Mina första 94 år”.

FFFC65A1-DD8A-43D3-BF0F-222B50CBC65E

https://www.svd.se/94-aringens-life-hacks-skippa-morgonrocken

https://www.svd.se/herdis-94-berom-for-att-jag-swishar-forolampande

Några goda råd från Herdis: Beröm henne inte för att hon kan Swisha. Då kan det gå som det gjorde med Henriksson!

Och hasa inte omkring i morgonrocken hela dagen som pensionär. ”Själv började hon istället forska i medicinsk vetenskap vid Uppsala universitet – och disputerade vid 74 års ålder. Hennes doktorsavhandling handlar om vad som händer när en helt ny form av läkemedelsbehandling introduceras på marknaden, något hon själv hade följt på nära håll på företaget där hon tidigare arbetade. Det sålde nämligen Tagamet, det första läkemedlet mot magsår.

Att disputera var en intellektuell utmaning. Och jag gillar ju utmaningar. Sedan fortsatte jag att forska, då på Karolinska Institutet. Min sista vetenskapliga artikel skrev jag när jag var 90.”