Ad omnia paratus

Vi borde kanske skicka Nordic Battle Group till Centrumhuset i Götene. (Se gärna föregående inlägg).


Loggan visar ett lejon som sträcker ut en invit om fred (olivkvisten). Men funkar inte det så finns svärdet i den andra handen.

”Ad omnia paratus” -dvs ”beredd på allt” är mottot för denna insatsstyrka.

Jag tror att fredsinviten handlar om att de tjänstemän som har sett till så att de har fått två vaccinationer erbjuds fast anställning på Intensivvården på Skaraborgs Sjukhus. Det är visserligen 12,5-timmarspass men håller vaccinet vad det lovar har de så tidigt vaccinerade absolut ingenting att frukta. Däremot kan det dyka upp en och annan som av olika anledningar inte har hunnit få sina sprutor.

Tackar de berörda nej till erbjudandet tror jag att NBG tänker sig en uppstyckning av Götene kommun. En del går till Mariestad, en till Skara och en till Lidköping. Centrumhuset blir därmed något av ett Treriksröse, en betongklump som minner om ett slag som gick förlorat, trots att de som gav upp hade väldigt gott om antikroppar.

Min fasta övertygelse är att detta röse kommer att hamna på kartan.

Foto Wikipedia

(Tack till kompisen som sände mig NBG-loggan!!).

%d bloggare gillar detta: