Två fall även i Sverige

Läkemedelsverket har fått in en rapport om ett dödsfall i Lund. Det handlar om en kvinna som fått Astra Zenecas vaccin och som efter vaccinationen drabbades av både blodpropp och blödningar. Personen avled en dryg vecka efter vaccination. Det här är det första fallet i Sverige där man misstänker att det kan finnas en koppling till vaccinet.

Närstående till kvinnan uppger att hon var fullt frisk innan hon fick Astra Zenecas vaccin mot covid-19. 

Efter vaccinationen fick hon en massiv hjärnblödning och konstaterades ha låga trombocytnivåer. Hon lades in på Skånes universitetssjukhus i Lund men hennes liv gick inte att rädda.

Ytterligare ett misstänkt fall med den här kombinationen av koagulationsrubbningar har hittats hos en person i Sverige.

Det är ett klokt beslut av FHM att avvakta med ett beslut om att återuppta vaccinationerna.

Astra var inblandad i en stor läkemedelsskandal i början av 1960-talet. Då handlade det om Neurosedyn, ett preparat som om det gavs till gravida orsakade svåra fosterskador.
Min mor tog mig till en barnläkare i Falköping (kring 1960) pga att jag stundtals kunde känna en inre oro. Då skrev läkaren ut en ask med detta hemska preparat. Jag minns att tabletterna låg i en sådan där liten plåtask, liknande den för sacketter. Men jag rörde dem aldrig. De låg kvar i något skåp i flera år innan de slängdes.
Oron fanns dock kvar men den dämpades oftast om jag fick någon äkta sötsak att stoppa i munnen. Kakburkarna där hemma och de hos mormor tömdes snabbt. Och på liknande vis är det faktiskt ännu i denna dag.

Och tog kakorna slut hos mormor kunde jag alltid få några av Hoffmans droppar (kamfer,eter och starksprit)på en sockerbit. Då blev jag lugn som en filebunke!

%d bloggare gillar detta: