Den legitimerade personalen fick genomgå ett så kallat personlighetstest

Men undersköterskorna fick inte delta. Så gick det till i Lidköpings kommuns vårdapparat för ett tiotal år sedan. Mångmiljonbelopp satsades på utbildning som byggde på dessa tester, tester som senare har visat sig sakna all form av legitimitet.

Jag förstår att undersköterskorna som inte fick delta i denna svindyra utbildning var upprörda då när det begav sig. Men med facit i hand kan vi konstatera att de i själva verket slapp det som senare visade sig vara ren humbug.

Jag har ingen aning om huruvida ”tänket” kring dessa idiotiska tester lever kvar i ledningen för Vård och Omsorg – men jag fruktar det värsta.

https://www.dn.se/kultur/studio-dn-20-april-ar-personlighetstester-en-bluff/

”Jag är tacksam över att inte behövt göra något och sluppit ta ställning, men jag tror att jag skulle ha svårt att jobba på ett ställe som krävde personlighetstest. Det skulle vittna om att arbetsgivaren saknar vetenskaplig bas i det den gör.”