NLT-Sportens bevakning tycks ha blivit mer jämställd

Efter att ha läst NLT i nästan 45 år kan jag konstatera att det äntligen har skett en förändring, som det verkar efter den massiva kritik som framfördes om hur det gick till när kvinnornas fantastiska SM-seger i bandy presenterades: Raggarplågan hamnade på första sidan, SM-segrarna fick hålla till godo med sektion två.

Men när man bläddrar igenom sportsidorna nu någon knapp månad senare tycks det faktiskt som att bevakningen av mäns och kvinnors idrottande präglas av en större jämställdhet mellan könen. Och detta är givetvis mycket positivt! Det märkliga är att inte ens under tidningens liberala era fick kvinnorna sin rättmätiga plats på sportsidorna. Det har de faktiskt fått först nu sedan tidningen gick och blev högerstyrd!

Och den där raggarplågan önskar vi att vi slapp uppleva. Med rätt sorts politiska beslut lär den försvinna och aldrig mer kunna konkurrera om tidningsutrymmet med de kvinnor som borde få Bragdmedalj!!

%d bloggare gillar detta: