En av de experter WHO valde ut har visat sig ha starka kopplingar till högrisklaboratoriet i Wuhan

Han är frontman och ledare för de två största utredningarna kring virusets ursprung. Nu anklagas Peter Daszak för att ha försökt kväva hypotesen om att viruset läckte ut från ett kinesiskt labb – som han själv har starka kopplingar till.

Då är det inte särskilt konstigt om denne Peter kallar idén för ”befängd” och de experter som vill utreda det spåret för ”knasbollar”.

https://www.svd.se/kvaste-teori-om-labblacka–extremt-egenintresse

Ur artikeln i SvD:

Hur kom han med i expertgruppen? Frågan om virusets ursprung ställdes tidigt i pandemin. Australien tog ledningen och krävde en internationell oberoende granskning, vilket fick stöd av bland annat Sverige. Men Kina spjärnade emot hela våren. Till sist satte WHO tillsammans med Kina ihop expertgruppen bakom lyckta dörrar. Ingen av de amerikanska kandidater som föreslagits togs in. I stället valdes forskaren och zoologen Peter Daszak.

Men ”det var som att låta kaninen vakta salladen”, löd ett omdöme från en av de kritiska forskarna som anser att det är svårt att hitta ett mer flagrant exempel på intressekonflikt.

Det är en hemsk blunder av WHO som slår mot trovärdigheten.

Det skräckscenario som utreds är hypotesen att det pandemiska viruset skulle ha uppstått vid försök som varit kontrollerade av den kinesiska armén – och som sedan av misstag på grund av bristande säkerhet läckt ut från Wuhan-labbet. 

Bloggaren är rätt övertygad om att det var just så det gick till.

%d bloggare gillar detta: