De ”utvalda” barnen

I kväll har vi sett första avsnittet av ”De utvalda barnen”, en granskande dokumentär om en sluten Waldorfskola, den typ av skola som har vuxit fram ur den antroposofiska människobilden. (Googla på Solvikskolan).

Det är en skrämmande bild man får av skolverksamheten. Det räcker faktiskt med att betrakta skolbyggnadernas arkitektur för att ana hur det kan kännas att befinna sig i ett gränspsykotiskt tillstånd.

Jag vet inte om flumsjukhuset Vidarkliniken i Järna finns kvar eller om staten äntligen har förbjudit verksamheten. Den vård som bedrivs där har utgått från de antroposofiska irrlärorna och den homeopatiska medicineringen som har givits måste ha varit totalt verkningslös.

Det kan vara bra att tänka på nästa gång du köper t.ex. russin. Står det Saltå kvarn på förpackningen så välj hellre ett annat märke. Annars riskerar du att supporta antrosoposofin med därtill hörande psudovetenskapligt nonsens. Att en del antroposofer inte ens vaccinerar sina barn säger väl allt om denna urknepiga ”sekt”.

%d bloggare gillar detta: