Vilken toppennyhet!!

Lättnader i strandskyddet stoppas av riksdagen:

https://www.svd.se/a/nWjKyn/lattnader-i-strandskyddet-stoppas-i-riksdagen

Här på det lokala planet vet jag att av de tre partier som styr vill åtminstone två se lättnader i strandskyddet, dvs S och C. Hur det förhåller sig med det tredje, dvs KD vet jag inte.

S hade ju gärna velat bygga sjönära alldeles hitom Sjölunda, men nu blir det inget av med den saken. Det tackar vi för.

Särskilt tacksamma är de som inte tillhör de bättre bemedlade. Alla har ju inte råd med fritidshus, och vill ha möjlighet att ströva i naturen här hemmavid. Och den naturen får inte vara alldeles söndertrasad av nyliberal exploaterings- och tillväxtiver.Således är ett kraftfullt strandskydd en klassfråga, av högsta dignitet!

På riksplanet minskar risken för en blåbrun regering efter valet. C inser nämligen att de övriga borgerliga partiernas nej till en minskning av strandskyddet mest handlar om en hämnd till följd av Centerns flörtande med Socialdemokraterna.

%d bloggare gillar detta: